چه ارتباطی بین بهداشت دهان و حمله قلبی وجود دارد؟

از قدیم الایام این آگاهی وجود داشت که ارتباطی میان سلامت دندان و سلامت بدن وجود دارد. اما امروزه می توان به طور دقیق تری از ارتباط میان این دو صحبت کرد. 

گروهی از محققان دانشگاه میشیگان (Michigan Universityبه منظور بررسی ارتباط بین سلامت دهان و عوارض پس از حمله قلبی، مطالعه جدیدی انجام دادند. آن‌ها بیش از دو هزار بیمار که در سال 2017 دچار حمله قلبی شده بودند را مورد بررسی قرار دادند. این بیماران براساس این که بین سال‌های 2016 تا 2018 مراقبت‌های پریودنتال یا مراقبت های مربوط به بهداشت دهان را دریافت کرده بودند یا نه دسته بندی شدند. 

ارتباط میان بهداشت دهان و حمله قلبی

نتیجه بررسی‌های انجام شده نشان داد افرادی که هیچ مراقبت دندانی نداشتند طولانی‌ترین مدت بستری شدن در بیمارستان را پس از حمله قلبی داشتند، اما بیمارانی که مراقبت‌های پریودنتال منظم دریافت کرده بودند، کوتاه‌ترین مدت بستری در بیمارستان و تعداد مراجعات پیگیری بیشتری را در ماه آینده داشتند؛ بنابراین محققان متوجه شدند که سلامت پزشکی و دندان ارتباط نزدیکی با هم دارند. بنابراین حفظ بهداشت دهان و دندان می تواند تا حد زیادی از زمان مراقبت های بعد از حمله قلبی بکاهد. 

با این که این تحقیقات منتشر شده در مجله the American Dental Association دقیقا مشخص نکرد که چه عاملی باعث می شود تا این ارتباط به وجود بیاید اما به طور کلی مهر تائیدی بر اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان می زند. این گروه تحقیقاتی تاکید می کنند که همانطور که اشتباه و خطا در اعمال پزشکی می تواند به سلامت انسان آسیب بزند، حفظ سلامتی دندان ها نیز می تواند از بسیاری بیماری جلوگیری کند یا روند بهبود آن ها را سرعت ببخشد. 

منبع: مقاله People who receive periodontal care have better outcomes after heart attack, study finds وب سایت sciencedaily در تاریخ 15 سپتامبر 2022

 

رابردم دندانپزشکی چیست و چگونه از آن استفاده می شود؟

رابردم دندانپزشکی چیست و چگونه از آن استفاده می شود؟

رابردم دندانپزشکی در واقع یک صفحه پلاستیکی کشی مربع شکل است که برای جدا کردن دندان یا ناحیه در حال درمان از سایر مناطق دهان و لب های بیمار بر روی دندان ها نصب می شود. رابردم به معنی سد لاستیکی می باشد.

آیا بیماری های لثه می توانند باعث بروز آلزایمر شوند؟

آیا بیماری های لثه می توانند باعث بروز آلزایمر شوند؟

فوزوباکتریوم یک باکتری رایج است که با بیماری‌های دهان مانند بیماری لثه، بوی بد دهان، آبسه و سرطان دهان مرتبط است. در واقع از این باکتری به عنوان مسئول اصلی بیماری های پریودنتال (Gum Disease) یا لثه یاد می شود.

قوانین، مقررات و استانداردهای مطب پزشکی

قوانین، مقررات و استانداردهای مطب پزشکی

طبق تعریف وزارت بهداشت و درمان، مطب های پزشکی باید دارای یک سری ویژگی ها و استانداردها باشند. این استانداردها از نام مطب تا ساختمانی که در آن قصد تاسیس مطب دارید را تحت پوشش قرار می دهند. در این مقاله قصد داریم تا تمام این نکات را به طور کامل بررسی کنیم. 

سکوبندی آزمایشگاهی چیست؟

سکوبندی آزمایشگاهی چیست؟

سکوبندی آزمایشگاه عبارت است از آماده کردن فضایی مناسب برای چینش دستگاه ها، ملزومات و تجهیزات آزمایشگاهی. به زبان ساده تر، به مجموعه کابینت بندی ها و میزهای کاری که در هر آزمایشگاه وجود دارد سکوبندی گفته می شود.

ربات‌ها به زودی برایتان مسواک می زنند

ربات‌ها به زودی برایتان مسواک می زنند

در دنیای امروز ربات ها تقریبا توانایی انجام تمام کارها را دارند و این تصور که در آینده برای رعایت بهداشت دهان و دندانمان نیز دست به دامن آن ها شویم اصلا بعید و دور از ذهن نیست.